søndag, februar 14, 2010

Den alternative fødselsberetning 2





Hjemme igen med Mikkel og Sophia. Dejligt, men desværre er starten ikke blevet helt som håbet. VI er indlagt på Hvidovre, fordi tøsen har nogle infektioner. Men I skal da ikke snydes for den alternative fødselsberetning version2

Kl. 10:00 d. 27. hentede DA kontaktperson os paa Biruk Guesthouse med chauffoer. "Any questions?" var hendes lidt sparsomme bidrag til konversationen den dag, men vi var spaendte som flitsbuer og havde store drager (mere end bare sommerfugle) i maven, saa vi rullede forsigtigt afsted paa de hullede veje gennem mere og mere fattige kvarterer, indtil vi krydsede en stor vej og koerte 50 meter ind ad en grusvej og stoppede foran en lukket, blaa blikport, der afgraensede HOPE børnehjemmet - meget fattigt, trist og spartansk - Meget... Vi blev vist ind paa et lille kontor, der laa side om side med 3 bittesmaa rum i hvilke det desvaerre ikke lykkedes os at lokalisere vores "Fekaduser" i forbifarten. Kort efter sagde lederen, Kalkidan, at "They are bringing the children" og vi kunne skimte en plejer gennem venstre oejenkrog baerende paa en Fekadus.

Hun kom saa ind i rummet med Fekadu (med tryk paa KA og a udtalt som i Armstrong)

Jan, som sad nærmest døren fik endelig endelig sin lille søn i armene, og det var svært at holde tårerne tilbage. Førend vi havde hilst ordentligt paa den lille fyr, kom den endnu mindre Fekadus-version, hans "lille"-soester, og Signe fik det yndigste lille pus i armene med baevende hjerte. Behoever nok ikke sige, at det var 2utroligt roerende og unikke oejeblikke.

Børnene tog det i stiv arm, de kiggede paa os og pillede ved haar, fingre og fars ur. Vi var nok knap saa cool, i hvert fald var der dømt våde øjne og store smil, naar de to sæt store runde brune øjne borede sig ind i vores.

Vi sad med "duserene" i armene og stirrede i deres smukke øjne i over 1/2 time uden som sagt at lave meget andet end at snakke blidt til dem og lade dem fornemme vores kærlighed til dem og opleve deres dybe og lidt graenskende blikke.
Efter 30-35 minutters intenst samvær tjekkede begge boern ud og faldt i soevn i armene paa deres prisgivede foraldre. De sagde ingenting, men de følte sig vist godt tilpas da de faldt stille i søvn. SUK !

Så hentede plejerne de smaa og puttede dem i seng, og vi snakkede lidt med Kalkidan om deres ankomst og om deres moder og lidt om deres vaner paa børnehjemmet mht. sovetider, mad og dagligdag. Deres hverdag foregik i smaa traesenge i værelser paa 10-11 kvadratmeter med 6 små senge i hvert af de 3 aldersopdelte rum. Udenfor var en lille gård med gyngestativer, som mest bev brugt til at tørre tøj paa. I gården var der ogsaa parkeret 1-3 biler, saa legepladsen var begæenset, og lejetøj så vi ikke noget af på trods af de talrige donationer/gaver, vi ved kommer strømmende med danske og andre nybagte forældre. I det hele taget var der mange deprimerende aspekter ved det hele, men adoptionssystemet inklusive dette lidt trøstesløse børnehjem havde altsaa reddet livet paa vores 2 elskede Fekaduser, saa de dårlige indtryk gled i baggrunden for de fantastiske nye foelelser og oplevelser, der var startet sammen med vores 2 meget små boern og starten paa et helt nyt liv for os.

her er basserne i Etiopien

18 Comments:

Anonymous Snowie said...

Har kigget forbi mange gange hver dag - og nu, endelig, er der nyt fra jer!

Stort tillykke - et meget rørende indlæg. Håber, Sophia snart bliver udskrevet, så I kan komme igang med jeres længe ventede liv som familie på Vesterbro!

kh Snowie

2:47 PM  
Blogger Diana said...

Det indlæg jeg har glædet mig allermest til i hele blogverdenen og suk, det var ventetiden værd!
Et kæmpestort tillykke med Jeres dobbelte lykke!!!
Rigtig god bedring til lillepigen,- jeg håber hun kommer sig hurtigt.
Et stort smil,
Ønske

3:30 PM  
Blogger Tommelise said...

Ih hvor er det dejligt for jer, at I endelig er kommet hjem med dem. Hvor ser de fine ud på billedet. Jeg håber snart det lille nor bliver frisk og frejdig igen. KH. Tommelise

5:11 PM  
Blogger 2000 happiness said...

Ihh tillykke - hvor er de smukke. Og hvor dejligt endelig at få 2. del i fødselsberetningen :o) Håber lillepigen snart får det bedre, så i kan starte jeres hverdag op! Glæder mig til at høre mere..

7:52 PM  
Anonymous Anonym said...

TILLYKKE!!! En alternativ fødselsberetning - men ikke mindre skøn eller rørende end alle andre.

Hvor er jeg glad på jeres vegne..

Glæder mig til at læse mere og følge jeres lille nye familie :-)

Hilsen Louise (Efterårsholdet)

8:00 PM  
Anonymous Snowie said...

Hov - to nye billeder - hvor ER de altså smukke, og sikke deres øjne bare stråler af liv!

8:23 PM  
Anonymous Anonym said...

Tak for opdate, har været meget spændt i ventetiden :-)
Hjertlige tillykke!!

11:11 PM  
Blogger Sechen said...

Sidder med tårerne trillende - hvor ER det bare dejligt endelig at læse dette indlæg. Puh, hvor har i ventet og ventet og ventet på dette øjeblik. Og hvor MÅ det have været magisk! Tillykke gange tusind - og god bedring til den lille smukke Sophia.

Suk, hvor dejligt at de faldt i søvn i armene. Åh, hvor er det bare SÅ fortjent at det endelig endelig endelig er jeres tur!

9:09 AM  
Blogger Maomis said...

Tænk at det er sket. Nu er I der. Snøft hvor er det stort. Og vildt så lækre de er!!! Så sødt at de følte sig så trygge hos jer lige med det samme. Jeg tror de kunne mærke at dér skulle de være. Lige der hørte de til. Et stort og dybtfølt tillykke.

9:30 AM  
Blogger Heidi said...

TILLYKKE med dem. Håber i hurtigt kan få lov at komme hjem og være en FAMILIE. Det er så stort, er rørt til tåre.
Knus Heidi

11:19 AM  
Anonymous Anonym said...

I ønskes et stort TILLYKKE med jeres to små guldklumper. Følger ivrigt med fra sidelinjen. Utroligt at man kan få tårer i øjnene over din historie, når man kun "kender" dig fra nettet. Det er så rørende og giver os andre håb.
Hilsner fra en som selv kæmper i behandlingsverdenen.

2:32 PM  
Blogger Fru Larsen said...

Hvor er det skønt at høre fra jer. Har kigget jævnligt forbi for at se om der ikke snart var nyt. Og hvor er de to små størrelser bare fantastiske!! Sidder helt med tårer i øjnene og glæder mig over at det også blev jeres tur.

Jeg tror de er heldige de to små - sådan at havne hos to forældre der vil dem det bedste i verden :o)

Stort knus herfra!

5:31 PM  
Blogger Monica said...

Det er så dejligt at læse om - og tak fordi jeg har kunnet følge med på jeres rejseblog. Jeg håber, at din datter snart bliver rask igen, så I kan komme hjem til jer selv.

9:15 AM  
Anonymous Anonym said...

Åhhh hvor er det stort - sidder med glædestårer i øjnene. Gud hvor er det fantastisk. Endelig, endelig, ENDELIG. Ønsker alt det bedste til jer alle 4.

Kh en læser fra sidelinien

12:26 PM  
Blogger knockmeup said...

Dybt suk! Sikke billeder. De to smukke (smukke smukke dejlige søde) børn ser helt forelskede ud i øjnene. Det kan man ikke fortænke dem i. Det gør forældrene sikkert også.

Det må være hårdt at starte med indlæggelse. Hvor jeg håber Sophia er i bedring og I snart er hjemme i Sophia og Mikkels trygge barndomshjem alle fire.

11:54 AM  
Anonymous Anonym said...

Stort stort tillykke med de to dejlige unger:) Hvor er det bare fantastisk at jeres nye liv sammen er begyndt. Jeg håber lillepigen kommer sig hurtigt, og ønsker jer al lykke med på vejen i fremtiden- Glæder mig til at høre mere om den dagligdag der snart starter med jeres to unger:):)

Stort knus Håbet

2:06 PM  
Anonymous Anonym said...

hvor er det stort. Tillykke, tillykke :-)

11:52 PM  
Anonymous Anonym said...

Hvor er det stort. Der var ikke en mening med det i gik i gennem - der var hele to "meninger" :-) nemlig Sophia og Mikkel :-)

Lykkelig på jeres vegne. Knus

6:46 PM  

Send en kommentar

<< Home