lørdag, marts 07, 2009

Bali (1)

En varm hilsen fra frodige, farvestrålende og varme Bali.

Vi nyder freden, farverne og venligheden. Overalt dufter her svagt af røgelsespinde, og overalt ligger der farvestrålende ofringer i form af blomster og ris. Hinduismen er stærk på Bali. Det betyder bl.a., at folk er meget venlige og imødekommende - på en ikke anmassende måde. Man lever efter "What goes around comes around" - om ikke før så i næste liv. Derfor er det med at opføre sig ordentligt og smile til verden. Og det gør balineserne så. Det er et meget smukt og beroligende sted at være. Børnene er yndige, og de har ikke noget i mod at blive fotograferet. Så Signes kamera er også glad. Her er i øvrigt også rørende billigt. En middag for to i strandkanten - med grillet fisk og kylling samt en flaske (udmærket) lokal hvidvin med vand til bliver ca. 100 kr.


Vi har brugt tiden på at læse bøger, se ud over havet og bade. Men vi har også været lidt kulturelle m.v. Vi har besøgt et par templer: Templet i Havet og Templet ved Søen. Her var der tilfældigvis en større hinduistisk ceremoni den dag - i styrtende regn. Smukt og stemningsfuldt. Vi kørte også gennem rismarkerne, landsbyerne og bjergene, besøgte en sommerfuglepark, varme kilder, og vi nød alle de grønne farver og nuancer.


Torsdag var vi endvidere en tur gennem regnskoven - i en gummibåd. Whitewater rafting. Det var både sjovt, vådt og smukt. Man fik faktisk god lejlighed til at studere regnskovens fred og lyde samtidig med, at man blev rusket, drivvåd og drev gennem vandfald osv. Dejlig dag.

Det hotel vi har boet på indtil nu er meget fredeligt og fint. 18 små villaer rundt om en yin og yang formet og -farvet pool og et frodigt haveanlæg. Det vrimler med blomster, fugle og sommerfugle. Hver morgen serverer de morgenmaden i vores egen lille have. Måske sku' man blive?

I morges var vi (begge) oppe kl. 5.45 og fotograferede solopgangen med vulkanen, bådene og det smukke hav med revet i forgrunden. De mange fiskere med deres trekantede hatte og lange fiskestænger, der normalt pryder udsigten over havet, var ikke kommet endnu.
Surferne sov også trygt.....


Senere tager vi på tur ud på en restaurant ½ time herfra til et specielt smukt sted og nyder solnedgangen. I morgen bliver vi hentet for at køre til Ubud (inde i landet). Undervejs skal vi se noget balinesisk dans og et fuglereservat. Ubud er Bali's kulturelle centrum. Mere følger herfra .

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tak for en dejlig smuttur til Bali! Knus, Betty

9:58 AM  
Blogger QVINDEN said...

Argh ... dejligt!
Og hvor er det jer velundt.

2:41 PM  
Blogger Maomis said...

Nøj, hvor lyder det skønt! Det hele! Bliver helt misundelig og får bare lyst til at tage af sted med det samme. Og hende den lille yndige pige, er da lige til at pakke i kufferten og tage med hjem.

3:43 PM  
Blogger Fru Larsen said...

Ejj hvor bliver jeg misundelig - det er da lige det i har brug for (og det jeg drømmer om!). Jeg får helt lyst til at pakke kufferten og tage til Bali.

12:59 PM  

Send en kommentar

<< Home