mandag, januar 14, 2008

Udredning og behandling - AH


Beklager radiotavsheden, men der har været så meget ;o)

I onsdags var vi til informationsmøde om Abortus Habitualis (AH) udredning og behandling. I dag har vi så været til første individuelle konsultation med vores ny guru: Ole Bjarne. Han er den eneste i Danmark, der har specialiseret sig i gentagne aborter, - deres årsager og behandlingen af dem. Patienterne kommer fra nær og fjern, så egentlig er det jo bare heldigt, at vi bor en spytklat (nåh ja så et par kilometer) fra Riget.

Vi er blevet stopfodret med info om AH. Og lad mig sige det sådan, - det er godt nok komplekst. Normalt er både Jan og jeg relativt "indlæringsdygtige", men det her er godt nok - øh kompliceret.

Nå men til sagen ;o): Der kan være mange årsager til AH, og de fleste AH patienter har ikke bare en - men flere faktorer, som spiller ind. Det kan være immunoligiske årsager, herunder forstyrrelser i de hvide blodlegmers funktion, vævstyper, som disponerer for abort, blodets størkningsevne, misdannelser i livmoderen, dårlige æg eller dårlig sæd, hormoneller forstyrrelser eller kromosomfejl. På baggrund af vores historie og basisoplysninger mener han, at det mest sandsyndlige er immunologiske problemer og måske problemer i relation til blodets størkningsevne. Han vil tilbyde os behandling, som sandsynligvis bliver blodtranfusioner, binyrebarkhormon i 8 uger samt muligvis stærk folinsyre.

Det er første bud, og en ny stribe blodprøver (14 stk.) - taget i dag - skal nu be- eller afkræfte, om det er køreplanen. Svarene kommer om 3 uger, og næste konsultation er d. 6 /2.

Om resultaterne siger Ole Bjarne, at de par, der har ca. samme baggrund og får denne behandling, i 55% af tilfældene føder et raskt barn i første graviditet. Så den vogn håber vi selvfølgelig at hoppe med på...
Lad os håbe at Ole Bjarne kan finde et svar på hvorfor, og et modsvar. Indtil da, får I lige en lille fotografisk udgave af " The answer my friend is blowing in the wind", jeg tog med mit nye macroobjektiv ;o).

10 Comments:

Blogger knockmeup said...

55% i første forsøg!!? Det er jo fantastisk. Hvor er det gode nyheder - lige til at blive helt glad af.

Endnu et smukt billede. Rørende, nærmest.

3:42 PM  
Blogger Mira said...

Hvor godt at der endelig sker noget. Jeg håber virkelig for jeg at Ole Bjarnes metode virker, det er dælme jeres tur nu!!!

3:51 PM  
Blogger Frøkenhat said...

Ole Bjarne lyder som en meget klog mand - jeg håber virkelig, at han finder en løsning til jer.

Smukt billede. Måske er det mig, der har hovedet lidt for fyldt med børnesange for tiden, for jeg tænker jo straks på "Langt ude i skoven lå et lille bjerg". En lille kvist, en lille fjer...og så til sidst...en lille dreng. Håber det bliver sådan, jeres sang slutter også.

7:26 PM  
Blogger Maomis said...

For katten – det er da positive nyheder. Det må være dejligt endelig at kunne skimte en smule lys forenden af tunlen. Nu sker der da noget og det er i hvert fald bedre end ventetid.

9:07 PM  
Blogger LOK said...

Hvor lyder det bare rigtigt spændende for Jer. Tænk hvis det kan lykkes med lidt "trylleri" fra den kloge mand :D

Tillykke med din nye linse - den ser ud til at være rigtig god. Lige i øjeblikket er det jo også rigtigt billigt at bestille hjem fra USA. Så jeg tror nok at manden har sendt en ny bestilling afsted. For han har liiige fundet en ny linse, som han simpelthen ikke kan undvære.

9:22 AM  
Blogger Sechen said...

Sikke gode nyheder! Det lyder spændende med Ole Bjarne og det må vel give en masse håb på Vesterbro!

Jeg håber for jer at det er det, der skal til. Jeg har læst lidt med hos dig, og jeg synes du er super sej - det virker som om du holder fanen højt selvom det ved gud ikke er en sjov historie i har!

Jeg har længe undret mig over hvordan du klarer det med jobbet samtidig med al den stress, som jeg selv synes det her cirkus er? Jeg har en rigtig godt job som jeg er superglad for, men jeg har konstant dårlig samvittighed over at jeg ikke lægger nok kræfter i det - nogle gode råd at give videre?

Sech

2:26 PM  
Anonymous Anonym said...

Spændende nyt... men endnu mere ventetid. Ønsker sådan at der snart kommer babylykke på Vesterbro.

1:20 PM  
Anonymous Anonym said...

Håber det bliver en god konsultation i morgen og at I går derfra med masser af nyt håb.

4:03 PM  
Anonymous Anonym said...

Kære Signe,

Tak for en god side, som jeg har læst et stykke tid - Du er fantastisk god til at skrive, og lader til at holde fast i, ligesom jeg, at livet er andet end barnløshedsbehandling, selvom det er svært. Faldt over din side ved en søgning på Ole Bjarne Christiansen. Vi er også selv startet til udredning derinde, og var også til informationsmødet i januar. Er spændt på at læse om dit videre forløb! Vi har fire aborter i bagagen - En i uge 12, to i uge 6 og en i uge 7.

Knus
Lisbeth

10:34 PM  
Blogger Signe og Jan said...

tak til alle, og hej til Lisbeth.
Frøken Hat, jeg håber børnesangen bliver til virkelighed

8:00 AM  

Send en kommentar

<< Home